Євангеліє 2022. Слово на кожен день

Книжка, яку наші читачі з нетерпінням очікують кожного року.

Даємо до Твоїх рук, дорогий читачу, видання “Євангеліє 2022”, яке стане допомогою в щоденному особистому розважанні Божого Слова. Адже тільки Слово Бога дає істинні роздуми щодо життя і жодне інше слово не достойне такого зосередження, а тим паче медитації.  Документи ІІ Ватиканського Собору, як і традиція Отців Церкви й Отців Пустелі суголосно вказують на Біблію, як єдине джерело медитації, особистого діалогу з Творцем. Отже тільки читання Святого Письма відкриває нас на правду, яка є спасінням. У такий спосіб ми шукаємо Бога Отця, йдучи вузькою стежкою, протискуючись через „вушко голки” – Його Сина, який є Божим Словом у Святому Дусі. Немає іншого шляху. І жодне багатство людської мудрості не вдасться пропхати крізь ту вузеньку браму. Тож мотивом нашого читання має бути не вправляння себе у філософії, а бажання відчути люблячого Отця (пор. Йн 14, 9). Спокуса виключно інтелектуального пізнання Святого Письма – це та мілина, на якій може затриматись дух людини. Пізнання Бога, що не вводить в простір досвідчення Його любові та не дає відповіді на цю любов з боку людини, стає гностикою і не має нічого спільного з вірою, а є тільки знанням, через яке намагаються спекулювати Богом. Підсумовуючи, треба сказати, що ми розважаємо Боже Слово, аби прийняти Його в своє життя, тут і тепер. Воно скероване безпосередньо до кожного, до мене і до тебе, й має пояснити нам саме нашу екзистенціальну ситуацію. Це світло, вкинуте на нашу стежку з неба, і лампа, що світить біля наших стоп. Та стежка – це символ життя, яке стежкою проходить крізь різні виклики, а наші стопи нас несуть уперед. Яким буде кожен, бодай найменший крок? Чи не вступимо в яму, якщо будемо крокувати в темряві?.. Так, світло нам конче потрібне і ним є Боже Слово!

                                                                 + Едуард Кава OFM Conv

                                                    єпископ-помічник Львівської Архідієцезії

Текст зі вступу до “Євангеліє 2022. Слово на кожен день”

 

⇐ КУПИТИ 

. © 2015-2023  SviatyiPavlo.com